Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
Ciasto
-
woda
500 ml -
drożdże
15 g -
mąka pszenna
900 g -
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
25 g
Dodatki na ciasto
-
ser kozi
200 g -
zielony groszek
80 g -
miód wielokwiatowy
3-4 łyżki -
jeżyny
300 g -
szpinak świeży
1 garść -
olej rzepakowy
Do smaku
-
Tymianek suszony Prymat
-
Pieprz czarny mielony Prymat
-
oregano
-
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Przepis i sposób przygotowania Doradca Smaku V: Podpłomyk drożdżowy z jeżynami i kozim serem, odc. 2
Kroki postępowania




Wszystkie składniki na ciasto drożdżowe powinny mieć temperaturę pokojową.![]()
Komentarze (1)