Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Móżdżek cielęcy smażony w panierce

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

móżdżek 600 g
mąka
jajko 2
Bułka tarta klasyczna Prymat
masło
sól i pieprz
ogórek konserwowy Smak

Przepis i sposób przygotowania na: Móżdżek cielęcy smażony w panierce

Mózg cielęcy opłucz i gotuj w 2 litrach osolonej wody,odcedź.Pokkrój na centymetrowe plastry.,oprósz solą i pieprzem.Obtocz w mące,roztrzepanych jajkach i tartej bułce.Smaż po 3 min z każdej strony.Zmniejsz ogien i smaż jeszcze po 3 min.Podawaj z ziemniakami i ogórkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak