Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mortadela panierowana

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mortadela 500 g,
jajko 2 szt,
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierowania,
Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku,
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Mortadela panierowana

Z mortadeli ściągamy skórę ,kroimy na grubsze plastry, jajko umyć ,wbić do miski dodać przyprawę uniwersalnej , pieprzu do smaku rozbełtać, Plastry mortadeli wkładać do jajka i panierować w tartej bułce. Wkładamy na patelnie na mocno rozgrzany tłuszcz i smażymy na złoty kolor z obu stron.
Podajemy z ziemniakami ogórkiem konserwowym lub kiszonym albo z buraczkami

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bożena Matuszczyk 05.03.2017 22:08
Dziękuję .;)
gusia1000 04.03.2017 02:35
Znane i dobre jedzenie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak