Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Morszczuk w kokosach

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z dowolnej ryby 2 szt
Pieprz cytrynowy mielony Prymat
jajko 1 szt
mąka razowa
Bułka tarta klasyczna Prymat
wiórki kokosowe 2-3 łyżki
olej do smażenia
masło klarowane

Przepis i sposób przygotowania na: Morszczuk w kokosach

Kroki postępowania

1
Rozmrożony filet z ryby posypujemy pieprzem cytrynowym odstawiamy aby ryba nabrała smaku.
Krok 1 - Morszczuk   w kokosach foto
2
Filety obtaczamy w mące razowej.
Krok 2 - Morszczuk   w kokosach foto
3
Następnie filety rybne u mnie morszczuk obtaczamy w roztrzepanym jajku.
Krok 3 - Morszczuk   w kokosach foto
4
Mieszamy bułkę tartą z wiórkami kokosowymi .
Krok 4 - Morszczuk   w kokosach foto
5
Rybę panierujemy w przygotowanej panierce.
Krok 5 - Morszczuk   w kokosach foto
6
Na patelni rozgrzewamy olej dodajemy masło klarowane i smazymy rybkę z dwóch stron .

POLECAM!!!
Krok 6 - Morszczuk   w kokosach foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 08.01.2016 23:02
ale wykwintna rybka !!!
gosia56 08.01.2016 10:39
Bardzo dziękuję za miłe komentarze ;)
marcia7 07.01.2016 17:13
to doskonała i zdrowa ryba
Małgorzata92 07.01.2016 16:31
Chętnie spróbuję :)
Zdzisław 07.01.2016 15:19
taki obiad lubię zjeść
Janina 07.01.2016 15:07
Morszczuk, świetna rybka;))
gusia1000 07.01.2016 14:59
Smaczna ryba na obiad.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak