Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Morszczuk po grecku

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z morszczuka 2 kawałki
marchewki 2-3 szt
sól
pietruszka 1 szt
cebula 1 szt
oliwa 1 łyżka
pieprz
przecier pomidorowy 2 łyżki
sok z cytryny
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Morszczuk po grecku

Kroki postępowania

1
Rybę skrapiamy cytryną i odkładamy.
Krok 1 - Morszczuk po grecku foto
2
Marchewki i pietruszkę obieramy
Krok 2 - Morszczuk po grecku foto
3
i ścieramy na grubych oczkach tarki.
Krok 3 - Morszczuk po grecku foto
4
Cebulę obieramy i kroimy w kosteczkę
Krok 4 - Morszczuk po grecku foto
5
Na patelni rozgrzewamy oliwę. Najpierw zrumieniamy na niej pokrojoną w kosteczkę cebulę,
Krok 5 - Morszczuk po grecku foto
6
a następnie dodajemy marchewkę i pietruszkę. Podlewamy wodą i dusimy do miękkości warzyw.
Krok 6 - Morszczuk po grecku foto
7
Następnie dodajemy koncentrat i doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Na to wkładamy rybę i dusimy pod przykryciem ok 15 minut , czasami mieszając. Gotowe posypujemy natką pietruszki.
Krok 7 - Morszczuk po grecku foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Smaczna_B 11.05.2014 14:59
bardzo lubię , dawno nie robiłam , dziękuję z apomysł
Laila2786 11.05.2014 14:19
chętnie bym spróbowała
Bernadeta1 11.05.2014 11:58
bardzo smaczna rybka
Megg 11.05.2014 11:35
pyszna rybka
misiaczek-30 11.05.2014 08:42
Pysznie wygląda )))))))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak