Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Morski Zawrót głowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryby morskie 1 kg
oliwa do smaku
cebula do smaku
pomidory 0.5 kg
ziemniaki 600 gram
skórka z pomarańczy do smaku
szczypiorek do smaku
czosnek do smaku
Majeranek suszony Prymat do smaku
Liść laurowy suszony Prymat do smaku
mąka do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Morski Zawrót głowy

W płaskim rondu przysmażyć lekko na oliwie poszatkowaną cebulę , ziemniaki w plasterkach , pomidory szczypiorek oraz przeciśnięty czosnek. Całość przyprawiamy szczyptą majeranku, liściem laurowym i skórką pomarańczy. Następnie dodajemy kilka gatunków ryb morskich o bardziej twardym mięsie ,pokrojonych w kawałki. Wszystko zalewamy wrzątkiem i gotujemy około 20 minut . Zdejmujemy rondel z ognia, odlewamy bulion, a następnie zagęszczamy go odrobiną mąki roztartej z oliwą . Zupę rozlać na talerze, do których wcześniej należy włożyć grzanki natarte czosnkiem. Porcje ryby wyłożyć na półmisek razem z ziemniakami i pomidorami. Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Milena87 05.02.2013 00:08
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak