Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

moje pory

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pory 2szt
parmezan starty 2łyzki
masło 1łyżka
jajko 1szt
rzodkiewki 3szt
olej do smażenia 2łyżki
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: moje pory

Pory gotujemy w osolonej wodzie około 10minut, osączamy je. Wkładamy do żaroodpornego naczynia(które wcześniej smarujemy masłem,żeby nie przywarło)i posypujemy startym serem(parmezanem). Wstawaimy do gorącego piekarnika i zapiekamy w temperaturze ok 180 stopni, aż ser się zarumieni.Smażymy jajko sadzone na oleju, kładziemy na porach i podajemy z rzodkiewkami.(startymi).

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gacopierz23 09.06.2013 16:08
dobry sposób na pory
ElizaT 21.02.2013 10:08
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak