moje pory

moje pory

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pory

    2szt
  • parmezan starty

    2łyzki
  • masło

    1łyżka
  • jajko

    1szt
  • rzodkiewki

    3szt
  • olej do smażenia

    2łyżki
  • sól do smaku

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pory gotujemy w osolonej wodzie około 10minut, osączamy je. Wkładamy do żaroodpornego naczynia(które wcześniej smarujemy masłem,żeby nie przywarło)i posypujemy startym serem(parmezanem). Wstawaimy do gorącego piekarnika i zapiekamy w temperaturze ok 180 stopni, aż ser się zarumieni.Smażymy jajko sadzone na oleju, kładziemy na porach i podajemy z rzodkiewkami.(startymi).

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gacopierz23 09.06.2013 16:08
dobry sposób na pory
ElizaT 21.02.2013 10:08
ciekawe

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat