Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

MOJA ULUBIONA FASOLKA SZPARAGOWA

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

fasolka szparagowa 500 g
masło 1/2 kostki
Bułka tarta klasyczna Prymat 2-3 łyżki
sól do smaku

Porada

Nie smażmy za długo masła z bulką tartą , bo bulka nie będzie chrupiąca .

Przepis i sposób przygotowania na: MOJA ULUBIONA FASOLKA SZPARAGOWA

Myjemy fasolkę , obcinamy ogonki . Gotujemy w osolonej wodzie do momentu aż bedzie miękka . Odcedzamy . W garnku , w ktorym się gotowała rozpuszczamy masło , dodajemy 2 łyżki bulki tartej . Wrzucamy fasolkę , potrząsamy garnkiem aby się polączyła z masłem . Podajemy od razu , jezszce ciepłą .Dodatkowo możemy posypać bułką tarta .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

monika141 26.07.2014 18:30
też taką robię i bardzo ja lubię
Patriszja
Patriszja 25.07.2014 19:25
mmmmmmm kocham :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak