Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Moja pizzerinka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

drożdże 8 dag
woda letnia 1/4 szklanka
sól do smaku
mąka 1 szklanka
sos pomidorowy 5 łyżka
pieczarki 50 dag
cebula 1/2 sztuka
masło 3 łyżka
szynka gotowana 40 dag
pieprz do smaku
papryka czerwona 1 sztuka
ser żółty 40 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Moja pizzerinka

Kroki postępowania

1
Drożdże kruszymy i zamaczamy w letniej wodzie. Dodajemy sól do smaku, mąkę i wyrabiamy ciasto (musi być klejące). Wykładamy je na blachę wysmarowaną tłuszczem. Ciasto smarujemy sosem pomidorowym.
Krok 1 - Moja pizzerinka foto
2
Pieczarki myjemy, kroimy i podsamżamy na patelni z odrobiną soli. Następnie dodajemy cebulę, masło i pieprz. Tak przygotowane pieczarki kładziemy na ciasto. Dalej kroimy paprykę i szynkę oraz ścieramy na tarce ser. Wszystkie składniki dodajemy do pizzy.
Krok 2 - Moja pizzerinka foto
3
Pizzę pieczemy ok. 20 minut w temperaturze 180C.
Smacznego!
Krok 3 - Moja pizzerinka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SmacznaPyza 19.02.2013 10:21
8 dkg drożdży na 1 szklankę mąki ??? chyba pomyłka !
TEtalicha 07.09.2012 22:13
musi swietnie smakowac
Aneta25 05.09.2012 17:02
super :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak