Mój makaron do pomidorówki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka pszenna

    1 kg
  • jajka

    4 szt
  • sól do smaku

  • woda ciepła

    1/3 szkl
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z podanych składników zagniatamy ciasto. Następnie wałkujemy na cienki placki, które odkładamy np. na gazetę oczywiście wcześniej posypaną mąką - tak na około 10 min. Po tym czasie ciachamy go według uznania na cieńsze albo grubsze paski. Gotujmy około 3 min. na wolnym ogniu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
berys18 22.04.2015 07:36
domowy zawsze najlepszy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat