Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

MŁODE GOŁĄBECZKI

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

młoda kapusta 2 szt
mięso mielone 0,5 kg
cebula 2 szt
jajko 1 szt
ryż 1 woreczek
pieczarki 20 dkg
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
sos pomidorowy 0,5 litra

Przepis i sposób przygotowania na: MŁODE GOŁĄBECZKI

Kroki postępowania

1
Z kapusty oderwać zewnętrzna liście i ułożyć je do garnka do którego będziemy układać gołąbki
Krok 1 - MŁODE GOŁĄBECZKI foto
2
Z kapusty wytnij głąb zanurz w gorącej wodzie i delikatnie pościągaj liście,
Krok 2 - MŁODE GOŁĄBECZKI foto
3
Ryż ugotować na sypko. Pieczarki i cebule pokroić w kosteczkę i zeszklić na oleju, Wszystkie składniki wymieszać z mięsem, doprawić.
Krok 3 - MŁODE GOŁĄBECZKI foto
4
Pozwijaj farsz w liście kapusty i układaj w garnku wyłożonym na dnie liśćmi. Tak przygotowane gołąbki zalewam sokiem pomidorowym. Gotuję do miękkości.
Krok 4 - MŁODE GOŁĄBECZKI foto
5
Z wywaru w których gotowały się gołąbki praktycznie powstaje sos, wystarczy zagęścić zaprawić go mąką
Krok 5 - MŁODE GOŁĄBECZKI foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak