Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Młoda kapustka z kiełbaską

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

młoda kapust a 1 szt
kiełbasa 1/2 kg
cebula 2 szt
marchewka 2 szt
koperek
Kucharek przyprawa uniwersalna
masło 2 łyżki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Młoda kapustka z kiełbaską

Kapustę omyjemy usuwamy brzydkie liście i kroimy w paseczki. Gotujemy ok 10 min z dodatkiem liścia laurowego. Po ok 10 min dodajemy strata marchewkę i gotujemy jeszcze ok 5 min. Odcedzamy z wody. Na patelni z masłem podsmażamy pokrojona kiełbaskę , dodajemy pokrojone drobno cebule. Smażymy aż cebula będzie złota. Dodajemy odcedzona kapustę. Mieszamy doprawiamy przyprawą uniwersalna smażymy. Pod koniec dodajemy posiekany koperek. Doprawiamy przyprawa w płynie i pieprzem do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aleksandra/Olcia 30.06.2013 10:05
ciekawy przepis
SmakolykiJoanny 30.06.2013 09:42
Sama lubię tak sobie przyrządzić pycha .

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak