Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Młoda kapustka w śmietanie

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 1 szt
pieczarki 25 dag
śmietana 250 ml
przyprawa w płynie
masło 1 łyżka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
kapusta 1/2 młoda

Przepis i sposób przygotowania na: Młoda kapustka w śmietanie

Młodą kapustę kroimy w paseczki i gotujemy w wodzie z dodatkiem soli. Po ugotowaniu odcedzamy ją. Pieczarki oczyszczamy i kroimy w plasterki. Cebule siekamy. Na patelni na masełku podsmażamy cebulkę z pieczarkami. doprawiamy przyprawa w płynie i dodajemy ugotowana kapustę. Mieszamy i razem chwilę smażymy. Dolewamy śmietanę , doprawiamy sola i pieprzem do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rafał3 17.05.2013 18:06
pyszności polecam
Boska_Agatka 17.05.2013 18:04
świetnie wygląda pewnie jeszcze lepiej smakuje
Cranberry 17.05.2013 16:53
musi być pyszna :)
Marta11 17.05.2013 16:43
tez taka robie ale bez pieczarek
Renata9 17.05.2013 16:32
uwielbiam młodą kapustkę
iwa643 17.05.2013 16:20
Przystawka do obiadu .

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak