Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Młoda kapusta z marchewką

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta 1 duża główka
marchewka 1 sztuka
cebula 1 sztuka
masło 2 łyżki
koperek 1/2 pęczka
śmietana 30% 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Młoda kapusta z marchewką

Marchew pokroić w plasterki, a cebule w piórka w garnku rozpuścić masło i wrzucić do niego cebulę razem z marchewką, chwilkę razem podsmażyć. Młodą kapustę poszatkować i dodać do garnka, następnie podlać wodą w ilości nie większej jak 1/4 szklanki, dodać 1 łyżeczkę jarzynki i niewielka ilość pieprzu, przykryć i dusić do miękkości pod koniec gotowania odkryć garnek i dolać śmietanę chwilkę razem przesmażyć, aż śmietana zgęstnieje, doprawić kapustę do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny na sam koniec dodać posiekany koperek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kluska_87 20.05.2015 11:22
pyszna kapusta
Anna133 20.05.2015 11:20
uwielbiam, ja jeszcze dodaję dużo kminku mniam :)
pajbek 20.05.2015 11:08
Pyszna :-)
pestka 20.05.2015 10:24
bardzo lubię taką kapustkę
VioletoweKucharzenie 20.05.2015 09:58
uwielbiam!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak