Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Młoda kapusta z dymką i ogórkiem

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Składniki główne

kapusta biała 1/4 szt młoda
ogórek sałatkowy 1 szt
cebula dymka ze szczypiorkiem 5 szt
koperek 2 łyżka

Dodatkowo

sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
cukier do smaku
ocet 10 % do smaku
olej rzepakowy 5 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Młoda kapusta z dymką i ogórkiem

Kapustę poszatkować i wrzucić do miski.
Ogórka zetrzeć razem ze skórą na tarce o grubych oczkach prosto do kapusty.
Dymki posiekać i razem z koprem wrzucić do miski, dodać przyprawy i wymieszać surówkę.
Po kilku minutach sprawdzić czy nie trzeba jeszcze surówki doprawić.
Podawać do obiadu lub mięs z grilla.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Malinka 24.10.2014 17:17
Bardzo taką lubię :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak