Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mleczna zupa z dynią

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dynia 500 gram
ziemniaki 3 sztuki
mąka pszenna 3/4 szklanki
jajko 1 sztuka
mleko 1 litr
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Mleczna zupa z dynią


Dynię oczyścić, obrać, pokroić w kostkę, dodać pół szklanki wody i pod przykryciem gotować 15 minut. Rozgnieść lub zmiksować blenderem.
Z mąki, jajka i szczypty soli zrobić twarde ciasto na zacierkę.
Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę i ugotować w szklance osolonej wody. Pod koniec dodać mleko, dynię i zacierkę. Doprawić solą i chwilkę razem pogotować.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marcia7 07.10.2015 16:40
ciekawa z mlekiem
Skotka 16.08.2015 15:14
To zupa stara jak świat i dawno zapomniana. Czasem lubię wracać do takich zapomnianych, starych przepisów:)
Ada-Gaba 16.08.2015 14:27
dla mnie nowość

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak