Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mizeria przedwojenna

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bulion 0,5 litra
czosnek 2 ząbki
masło do smażenia
śmietana 12% kwaśąna 0,5 litra
sól, pieprz do smaku
ogórki 6 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Mizeria przedwojenna

Ogórki myjemy, obieramy, kroimy na ćwiartki. Na patelni rozgrzewamy masło, wyciskamy na nie ząbkiczosnku, kładziemy ogórki. Pieczemy na wolnym ogniu przez 10 minut. Zalewamy bulionem, gotujemy, aż ogórki będą miękkie. Gdy potrawa będzie gotowa, zalewamy śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Maryś1 04.08.2010 14:13
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak