Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mizeria paprykowo-ogórkowa

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

śmietana 18 proc 330 gram
ogórek zielony 3 sztuki
papryka żółta pół papryki
koperek 2 łyżeczki
cebula 1 sztuka
śmietana kremówka 0,5 szklanki
cukier 1 łyżeczka
sól i pieprz 1 duża szczypta

Porada

Do ogórków możemy dodać czerwoną paprykę.

Przepis i sposób przygotowania na: Mizeria paprykowo-ogórkowa

Ogórki myjemy i obieramy z zielonej skórki. Tniemy na cienkie plasterki. Koperek myjemy i drobno siekamy. Do miski wkładamy ogórki i koperek. Paprykę kroimy w drobną kostkę. Dodajemy paprykę do reszty składników. Cebulę drobno siekamy i dodajemy do ogórków. Dodajemy śmietany i doprawiamy do smaku solą, pieprzem i cukrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marta Ryżek-Kalkowska 20.11.2014 16:00
Dziękuję :)
luna76 20.11.2014 14:22
ale apetycznie podana, mniam!!!
Marta Ryżek-Kalkowska 20.11.2014 11:28
Jest bardzo smaczna :)
marcia7 19.11.2014 23:38
muszę zrobić z dodatkiem papryki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak