Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
miruna filet
4-5 sztuk -
smietana 18%
200 ml -
Musztarda rosyjska Prymat
3 łyżeczki -
sok z cytryny
1 łyżeczka -
sól do smaku
-
pieprz do smaku
-
masło
-
oregano
1 szczypta
Przepis i sposób przygotowania Miruna zapiekana w sosie śmietanowym.
Solimy rybę i pieprzymy. Kładziemy do naczynia żaroodpornego wysmarowanego masłem.
Śmietanę mieszamy z musztardą i sokiem z cytryny. Tak przygotowanym sosem zalewamy rybę.
Całość posypujemy oregano i wstawiamy do piekarnika na ok. 30 minut do temp. 180 stopni.
Podajemy z lekką sałatą.
Komentarze (8)