Miruna zapiekana w sosie śmietanowym.

Miruna zapiekana w sosie śmietanowym.

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • miruna filet

    4-5 sztuk
  • smietana 18%

    200 ml
  • Musztarda rosyjska Prymat

    3 łyżeczki
  • sok z cytryny

    1 łyżeczka
  • sól do smaku

  • pieprz do smaku

  • masło

  • oregano

    1 szczypta
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Miruna zapiekana w sosie śmietanowym.

Rybę kroimy na spore kawałki - ok. 3-4 powinny wyjść z jednego fileta.
Solimy rybę i pieprzymy. Kładziemy do naczynia żaroodpornego wysmarowanego masłem.

Śmietanę mieszamy z musztardą i sokiem z cytryny. Tak przygotowanym sosem zalewamy rybę.

Całość posypujemy oregano i wstawiamy do piekarnika na ok. 30 minut do temp. 180 stopni.

Podajemy z lekką sałatą.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Grażyna13 24.01.2014 15:31
Lubię takie smaki :)
Klausia 02.12.2013 13:06
taka rybka by mi na pewno smakowała :)
Kasia36 03.11.2013 23:29
Smacznie wygląda
Wojt@s
[email protected] 19.09.2013 09:05
nieźle - muszę spróbować
olkaaa 13.06.2013 07:52
jeszcze nie jadłam
rutynka 21.05.2013 15:58
pyszna rybka!:)
aisza1 20.05.2013 09:51
bardzo smaczna zapiekanka
Magda24 15.05.2013 14:25
tak podana ryba jest pyszna, też tak lubię

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat