Miruna zapiekana w sosie śmietanowym.

Miruna zapiekana w sosie śmietanowym.

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • miruna filet

    4-5 sztuk
  • smietana 18%

    200 ml
  • musztarda rosyjska

    3 łyżeczki
  • sok z cytryny

    1 łyżeczka
  • sól do smaku

  • pieprz do smaku

  • masło

  • oregano

    1 szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rybę kroimy na spore kawałki - ok. 3-4 powinny wyjść z jednego fileta.
Solimy rybę i pieprzymy. Kładziemy do naczynia żaroodpornego wysmarowanego masłem.

Śmietanę mieszamy z musztardą i sokiem z cytryny. Tak przygotowanym sosem zalewamy rybę.

Całość posypujemy oregano i wstawiamy do piekarnika na ok. 30 minut do temp. 180 stopni.

Podajemy z lekką sałatą.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Grażyna13

24.01.2014 15:31
Lubię takie smaki :)

Klausia

02.12.2013 13:06
taka rybka by mi na pewno smakowała :)

Kasia36

03.11.2013 23:29
Smacznie wygląda

[email protected]

19.09.2013 09:05
nieźle - muszę spróbować

olkaaa

13.06.2013 07:52
jeszcze nie jadłam

rutynka

21.05.2013 15:58
pyszna rybka!:)

aisza1

20.05.2013 09:51
bardzo smaczna zapiekanka

Magda24

15.05.2013 14:25
tak podana ryba jest pyszna, też tak lubię

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat