Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Miruna pieczona pod marchewką

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z miruny 2 sztuki
marchew 2 sztuki
pietruszka 1 sztuka
miód 1 łyżka
masło 1 łyżka
sok z cytryny
liście selera
natka pietruszki 1 łyżka
Pieprz czarny mielony Prymat
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Miruna pieczona pod marchewką


Rybę rozmrozić, osuszyć ręcznikiem papierowym, lekko posypać pieprzem i solą oraz skropić sokiem z cytryny.
Marchew i pietruszkę obrać i zetrzeć na małych oczkach. Wymieszać z natką i doprawić do smaku pieprzem , solą i miodem.
Warzywa wyłożyć grubą warstwą na rybę. Na wierzchu położyć liście selera i po kilka wiórków masła.
Zawinąć w folię aluminiową i piec w piekarniku 35 min. w temp. 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mniam 24.01.2016 17:03
Taką rybkę to ja bardzo lubię.
Pani Domu 24.01.2016 11:50
pyszna rybka
bertpvd 24.01.2016 10:48
Pyszna rybka ! Świetne połączenie smaków
Aleksandra/Olcia 24.01.2016 09:32
super,bardzo lubimy rybę w połączeniu z marchewką
MałaMi89 23.01.2016 22:07
Zjadłabym taką rybcię :)
anka1988 23.01.2016 21:29
pysznie i zdrowo!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak