Miotełka dla dzieci

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • spaghetti

    1 garść
  • kabanos

    3 szt
  • mięso mielone

    15 dag
  • czosnek

    1 ząbek
  • olej rzepakowy

    1 łyzeczka
  • miód

    1 łyzeczka
  • pomidory z puszki

    4 łyżki
  • zioła prowansalkie Prymat

    1/2 łyzeczki
  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Makaron gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem oliwy . Po ugotowaniu odcedzamy . Formujemy miotełkę ,zawiązując makaron . Na patelni rozgrzewamy olej ok 1 łyżeczka dodajemy wyciśnięty czosnek .Następnie dodajemy mięso mielone .Smażymy ok 5 min . Dodajemy zioła prowansalskie i zalewamy pomidorami z puszki . Doprawiamy solą ,miodem ,pieprzem do smaku . Dusimy ok 5 min . Sos mięsny podajemy obok miotły . Kij do miotły robimy z kabanosa.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
kasiaw 18.08.2012 07:24
fajna miotełka
qrasnqleq 14.08.2012 08:18
Fajny pomysł. Mam małe dziecko i na razie nie grymasi ale.....zapamiętam. :-)
iwa643 14.08.2012 07:10
Polecam dla niejadka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat