Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mintaj z sezamem na sosie paprykowym

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mintaj kostka 1/2 kg
sezam 1 opakowanie
papryka czerwona 2 szt
tabasco
przecier pomidorowy
miód
Pieprz biały mielony Prymat
olej
czosnek 1 ząbek

Przepis i sposób przygotowania na: Mintaj z sezamem na sosie paprykowym

Najpierw robimy sos paprykowy . Papryki czerwone wkładamy do piekarnika na ok 1 godzinę - zapiekamy ,aż będzie brunatna. Ściągamy skórkę z papryki i kiksujemy ją z przecierem pomidorowym , wyciśniętym ząbkiem czosnku , odrobina miodu, tabasco i łyżką oleju. Sos miksujemy i odstawiamy.
Mintaja solimy z każdej strony wierzchnią stronę posypujemy sezamem i wkładamy do piekarnika . Na talerzu serwujemy sos na nim kładziemy upieczonego mintaja i posypujemy owocami goji.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dwa pokoje z kuchnią 15.05.2013 15:39
zwykłego mintaja też można zrobić na danie wykwintne :)
Olga_SK 15.05.2013 10:36
sos z pieczonej papryki na pewno idealnie pasuje do ryby! dobry pomysł :)
IwonaDD 15.05.2013 09:48
podanie pierwsza klasa
gosia1988 15.05.2013 09:48
super danie
iwa643 15.05.2013 09:36
Polecam na obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak