Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

mintaj w sosie słodko-kwaśnym

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mintaj mrożony 6 kostek
ziemniaki 6 sztuk
por (biała część) 1 sztuka
olej 4 łyżki
sos słodko-kwaśny 4 łyżki
sos rybny 2 łyżki
marchew 2 sztuki
ketchup 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: mintaj w sosie słodko-kwaśnym

Rybę rozmrozić i osuszyć. Skropić sokiem z cytryny i lekko osolić. Pokroić w kawałki. Marchew umyć,obrać i nożem do warzyw pociąć na wstążki (cienkie paseczki). Por umyć,oszuszyć i pokroić w talarki. Kawałki ryby podsmażyć na oleju. Wyjąć. na pozostałym oleju mocno podsmażyć warzywa aż zmniejszą swoją objętość,przyprawić ketchupem i sosem słodko-kwaśnym oraz rybnym. Włozyć ponownie kawałki ryby,chwilę podgrzewać ale uważać aby sos za bardzo nie zgęstniał. Podawać z upieczonymi ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Cranberry 13.06.2013 18:06
ciekawa propozycja :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak