Składniki
kg
kostka
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
mała puszka
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
łopatka jagnięca
1 kg -
rosół warzywny
0,7 litra -
cebula
1 szt. -
seler naciowy
1 szt. -
marchew
1 szt. -
pietruszka
1 szt. -
ziemniaki
4 szt. -
mąka pszenna
40 g -
białe wino wytrawne
60 ml -
czosnek
1 ząbek -
pomidory pelati
1 puszka -
olej
(do smażenia) -
Ziele angielskie całe Prymat
-
Goździki całe Prymat
-
Pieprz czarny mielony Prymat
-
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Przepis i sposób przygotowania Doradca Smaku II, odc. 2: Potrawka z jagnięciny
Kroki postępowania







Komentarze (0)