Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

mini zapiekanki na bagietce

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

bagietka 2 małe
pieczarki 500 g
masło do smażenia
ser żółty 100 g
pieprz
sól
ketchup pikantny

Przepis i sposób przygotowania na: mini zapiekanki na bagietce

1. Pieczarki obieramy, myjemy i ścieramy na tarce, a następnie wrzucamy do małego garnuszka z łyżką masła i dusimy, aż woda całkowicie odparuje. Przyprawiamy solą i pieprzem. Bagietki przekrawamy w poprzek, a następnie na mniejsze części. Ser żółty ścieramy na tarce. Na bagietki rozkładamy pieczarki, a następnie posypujemy serem. Mini zapiekanki wkładamy do rozgrzanego piekarnika na 10 min, tak, aby ser stopniał, a bagietki zrobiły się lekko chrupiące. Najlepiej smakują z ketchupem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak