Śledzik na jabłku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Jabłka i śledzie to klasyczne połączenie smaków. Do tego sos śmietanowy z cebulką, koperkiem i pyszna przekąska gotowa!

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • śledzie matjas

    3 sztuki
  • jabłko

    1/2 sztuki

Na sos:

  • śmietana 18%

    50 mililitrów
  • czerwona cebula

    1/4 sztuki
  • sok z limonki

    z 1/2 owocu
  • tabasco

    1 łyżeczka
  • posiekany koperek

  • skórka z limonki

  • sól

    1 szczypta
  • pieprz

    1 szczypta

Do dekoracji:

  • koperek świeży

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jabłko potnij na cienkie plastry i ułóż na talerzu. Składniki na sos wymieszaj. Nałóż sos na jabłka. Zroluj śledzie i ułóż na jabłkach. Udekoruj skórką z limonki i koperkiem.

Przepis od Philips

Doradca Smaku
Zamiast śmietany można użyć jogurtu greckiego.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat