Przepis i sposób przygotowania na: Śledzik na jabłku
Jabłko potnij na cienkie plastry i ułóż na talerzu. Składniki na sos wymieszaj. Nałóż sos na jabłka. Zroluj śledzie i ułóż na jabłkach. Udekoruj skórką z limonki i koperkiem.
Przepis od Philips
Jabłka i śledzie to klasyczne połączenie smaków. Do tego sos śmietanowy z cebulką, koperkiem i pyszna przekąska gotowa!
śledzie matjas |
3 sztuki
|
jabłko |
1/2 sztuki
|
śmietana 18% |
50 mililitrów
|
cebula czerwona |
1/4 sztuki
|
sok z limonki |
z 1/2 owocu
|
tabasco |
1 łyżeczka
|
posiekany koperek |
|
skórka z limonki |
|
sól |
1 szczypta
|
pieprz |
1 szczypta
|
Jabłko potnij na cienkie plastry i ułóż na talerzu. Składniki na sos wymieszaj. Nałóż sos na jabłka. Zroluj śledzie i ułóż na jabłkach. Udekoruj skórką z limonki i koperkiem.
Przepis od Philips
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: