Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mini tarta z bakłażanem i pomidorem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ciasto francuskie
bakłażan 1/3
pomidor 1 sztuka
oregano
ser feta 3 łyżki
pieprz
sól
jajko 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Mini tarta z bakłażanem i pomidorem

1. Z ciasta francuskiego wyciąć prostokąt nieco większy od tabliczki czekolady, zawinąć brzegi, tak aby utworzył się wyższy rant dookoła porcji.
2. Bakłażana pokroić w max 1 cm plastry, skropić oliwą i piec kilka minut w temp. 180 stopni C.
3. Na środku ciasta ułożyć naprzemiennie plastry bakłażana i pomidora. Posypać solą, pieprzem, oregano i pokruszonym serem. Brzegi ciasta posmarować roztrzepanym jajkiem, wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni C na około 15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kasiaaa 07.04.2015 21:13
Jest naprawdę smaczna :)
Noruas 15.08.2014 23:18
fajne smaki. Ja robię podobnie ale jeszcze z marchwią.
Adam/ZUB3R 15.08.2014 22:06
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak