Mini szaszłyki z kurczaka curry i czosnkowe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczaka

    500 gram
  • pieczarki

    30 dag
  • jogurt naturalny

    1 opakowanie
  • papryka

    1 sztuka
  • curry

    1 szczypta
  • czosnek

    2 ząbki
  • sól do smaku

    1 szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Na początek należy przygotować dwie miseczki, do obydwóch nakładamy po dwie łyżki jogurtu naturalnego, sól, pieprz. Do jeden z miseczek dokładamy dwa zmiażdżone ząbki czosnku i dokładnie mieszamy, zaś do drugiej łyżeczkę curry.

Kurczaka kroimy w kostkę, jedną pokrojoną pierś wsadzamy do jednej miseczki, drugą do drugiej i odstawiamy do lodówki na godzinę. W tym czasie kroimy pieczarki na ćwiartki i przysmażamy lekko na patelni, solimy i pieprzymy. Paprykę kroimy w spore kwadraty.
Po godzinie marynowania kurczaka nakładamy na wykałaczkę kolejno kurczaka czosnkowego, paprykę, pieczarkę i kurczaka curry.
Całość wsadzamy do rozgrzanego piekarnika na 190 stopni na około 20 minut (można krócej, jeżeli widzimy, że kurczak już nie jest surowy). Smacznego:)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
EWI 16.08.2012 10:54
super
Pietruszka 16.08.2012 10:38
fajne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat