Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mini szaszłyki z kurczaka curry i czosnkowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 500 gram
pieczarki 30 dag
jogurt naturalny 1 opakowanie
papryka 1 sztuka
curry 1 szczypta
czosnek 2 ząbki
sól do smaku 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Mini szaszłyki z kurczaka curry i czosnkowe

Na początek należy przygotować dwie miseczki, do obydwóch nakładamy po dwie łyżki jogurtu naturalnego, sól, pieprz. Do jeden z miseczek dokładamy dwa zmiażdżone ząbki czosnku i dokładnie mieszamy, zaś do drugiej łyżeczkę curry.

Kurczaka kroimy w kostkę, jedną pokrojoną pierś wsadzamy do jednej miseczki, drugą do drugiej i odstawiamy do lodówki na godzinę. W tym czasie kroimy pieczarki na ćwiartki i przysmażamy lekko na patelni, solimy i pieprzymy. Paprykę kroimy w spore kwadraty.
Po godzinie marynowania kurczaka nakładamy na wykałaczkę kolejno kurczaka czosnkowego, paprykę, pieczarkę i kurczaka curry.
Całość wsadzamy do rozgrzanego piekarnika na 190 stopni na około 20 minut (można krócej, jeżeli widzimy, że kurczak już nie jest surowy). Smacznego:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

EWI 16.08.2012 10:54
super
Pietruszka 16.08.2012 10:38
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak