Składniki
kostka
kg
g
gramów
dużej łyż.
gniazda
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
pierś z kurczaka
500 gram -
pieczarki
30 dag -
jogurt naturalny
1 opakowanie -
papryka
1 sztuka -
curry
1 szczypta -
czosnek
2 ząbki -
sól do smaku
1 szczypta
Przepis i sposób przygotowania Mini szaszłyki z kurczaka curry i czosnkowe
Kurczaka kroimy w kostkę, jedną pokrojoną pierś wsadzamy do jednej miseczki, drugą do drugiej i odstawiamy do lodówki na godzinę. W tym czasie kroimy pieczarki na ćwiartki i przysmażamy lekko na patelni, solimy i pieprzymy. Paprykę kroimy w spore kwadraty.
Po godzinie marynowania kurczaka nakładamy na wykałaczkę kolejno kurczaka czosnkowego, paprykę, pieczarkę i kurczaka curry.
Całość wsadzamy do rozgrzanego piekarnika na 190 stopni na około 20 minut (można krócej, jeżeli widzimy, że kurczak już nie jest surowy). Smacznego:)
Komentarze (2)