Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mini cukinii

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukinie małe 2 szt
papryka mielona 1 szczypta
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 szczypta
Czosnek suszony Prymat 1 szczypta
Bułka tarta klasyczna Prymat 1/2 szklanki
papryczka chili 1 szczypta
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1 szczyta
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Mini cukinii

Kroki postępowania

1
Cukinie umyć i osuszyć. Ja użyłam małych więc pokroiłam je w półksiężyce. Jeżeli używamy cukinii standardowej można pokroić w grubsze plastry. Następnie do miseczki przełożyć po szczypcie ziół:papryka mielona słodka ,papryka mielona chilli ,sól morska ,pieprz ,zioła prowansalskie ,czosnek suszony i wymieszać je ze sobą. Każdy kawałek cukinii obsypać powstałą mieszanką.
Krok 1 - Mini cukinii foto
2
Następnie obtaczać w bułce tartej ( lekko ją dociskając do cukinii),
Krok 2 - Mini cukinii foto
3
Przełożyć do żaroodpornego naczynia zapiekać ok 12-15 minut w temp 180 stopni. Smacznego:)
Krok 3 - Mini cukinii foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Alex_M 25.02.2013 10:54
zawsze smazylam taka cukinie, musze w sezonie wyprobowac pieczona! biore przepis do siebie!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak