Minestrone z chrzanem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula

    2 szt
  • ziemniaki

    6 szt
  • marchew

    2
  • seler

    kawałek
  • pietruszka

  • fasola biała

    1 puszka
  • chrzan

  • passata pomidorowa

    100 ml
  • oliwa

  • sól

  • liść laurowy

  • ziele angielskie

  • rozmaryn

    gałązka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Na rozgrzanej oliwie szklimy cebulę (kroimy ją w połówki i układamy na oliwie), dolewamy do niej 1,5 wody i zaczynamy gotować.

Marchew, ziemniaki, pietruszkę, seler kroimy w kosteczke i dodajemy do zupy, dodajemy również liśc laurowy, ziele angielskie oraz gałązkę rozmarynu. Solimy, dodajemy pieprz, gotujemy 20 min.

Po tym czasie do zupy dodajemy passatę pomidorową, fasolę i doprawiamy do smaku chrzanem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
dorota20w 21.05.2016 14:17
dziękuję :)
Lis 19.05.2016 18:07
Pysznie się zapowiada:)
Benita 19.05.2016 14:51
smaczny obiadek
Agnieszka-87-25 19.05.2016 14:36
bardzo smaczna
Ewelina1991 19.05.2016 13:40
pysznie wygląda!!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat