Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Minestrone

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała 6 liści
marchewka 2 szt
cebula 1 szt
masło 1 łyżka
bulion litr
pomidory 4 szt
fasola biała z puszki 400 g
sól
pieprz
ser żółty

Przepis i sposób przygotowania na: Minestrone

Kroki postępowania

1
Liście kapusty wkładam do gorącej wody. Odcinam najgrubsze żyłki i kroję w paski. Marchewkę obieram i kroję na plasterki, cebulę w paski.
Krok 1 - Minestrone foto
2
Pomidory obieramy ze skórki i kroimy na ćwiartki. Na łyżce masła podsmażam chwilkę marchewkę i cebulę.
Krok 2 - Minestrone foto
3
Bulion wlewamy do garnka. Dodajemy podsmażone warzywa i gotujemy około 15 minut. Następnie dodaję kapustę, odcedzoną fasolę i pomidory. Gotujemy 5-10 minut. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Przed podaniem posypujemy startym żółtym serem.
Smacznego.
Krok 3 - Minestrone foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marzut 06.12.2015 14:36
super przepis
ewasylwia 06.12.2015 13:17
Bardzo lubię tego typu zupy.
slodkieniebo 06.12.2015 09:29
Uwielbiam takie rozgrzewające zupy :)
Pani Domu 06.12.2015 09:06
dobra, smaczna zupa
sliwka 05.12.2015 22:02
Uwielbiam takie zupy;))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak