Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Miętowo - porzeczkowe kostki lodu

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czerwona porzeczka ok 1 szklanki
mięta liście 2 łodygi

Przepis i sposób przygotowania na: Miętowo - porzeczkowe kostki lodu

Porzeczki obieramy z szypułek i myjemy w kąpieli wodnej. Miętę płuczemy pod bieżącą wodą i odrywamy listki. W foremce na lód układamy na dnie po 3-4listki mięty i posypujemy czerwoną porzeczką do przykrycia. Zalewamy woda mineralną(będą przezroczyste). Najlepiej na noc wstawić do zamrażalki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mniam 05.07.2013 09:08
Super pomysł.
Janina 05.07.2013 08:19
Dobre na upały;)
Katarzyna59 05.07.2013 07:31
fajny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak