Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

MIĘSO MIELONE W UJĘCIU KUCHNI MEKSYKAŃSKIEJ

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 500 gram
czosnek 1 główka
cebula 2 sztuki
ryż 1 szklanka
kukurydza w puszce 1 puszka
olej 5 łyżek
sól 1 łyżeczka
Pieprz czarny mielony Prymat 1/4 łyżeczki
Papryka ostra mielona Prymat 1/4 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: MIĘSO MIELONE W UJĘCIU KUCHNI MEKSYKAŃSKIEJ

Kroki postępowania

1
Mięso mielone podsmażam na patelni. Cebulę obieram, kroję dodaję do mięsa. Następnie całość podsmażam stale mieszając i dodaję połowę obranego i pokrojonego w plasterki czosnku.
Krok 1 - MIĘSO MIELONE W UJĘCIU KUCHNI MEKSYKAŃSKIEJ foto
2
Następnie dodaję paprykę ostrą i kukurydzę.
Krok 2 - MIĘSO MIELONE W UJĘCIU KUCHNI MEKSYKAŃSKIEJ foto
3
Całość mieszam i podsmażam.
Krok 3 - MIĘSO MIELONE W UJĘCIU KUCHNI MEKSYKAŃSKIEJ foto
4
Potrawę doprawiam solą, a następnie dodaję ugotowany ryż.
Krok 4 - MIĘSO MIELONE W UJĘCIU KUCHNI MEKSYKAŃSKIEJ foto
5
Wszystko dokładnie mieszam, dodaję pozostały czosnek i podsmażam jeszcze przez kilka minut.
Krok 5 - MIĘSO MIELONE W UJĘCIU KUCHNI MEKSYKAŃSKIEJ foto
6
Na koniec doprawiam potrawę pieprzem.
Krok 6 - MIĘSO MIELONE W UJĘCIU KUCHNI MEKSYKAŃSKIEJ foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak