MIĘSO MIELONE W UJĘCIU KUCHNI MEKSYKAŃSKIEJ

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone

    500 gram
  • czosnek

    1 główka
  • cebula

    2 sztuki
  • ryż

    1 szklanka
  • kukurydza w puszce

    1 puszka
  • olej

    5 łyżek
  • sól

    1 łyżeczka
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    1/4 łyżeczki
  • Papryka ostra mielona Prymat

    1/4 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - MIĘSO MIELONE W UJĘCIU KUCHNI MEKSYKAŃSKIEJ foto
Mięso mielone podsmażam na patelni. Cebulę obieram, kroję dodaję do mięsa. Następnie całość podsmażam stale mieszając i dodaję połowę obranego i pokrojonego w plasterki czosnku.
Krok 2 - MIĘSO MIELONE W UJĘCIU KUCHNI MEKSYKAŃSKIEJ foto
Następnie dodaję paprykę ostrą i kukurydzę.
Krok 3 - MIĘSO MIELONE W UJĘCIU KUCHNI MEKSYKAŃSKIEJ foto
Całość mieszam i podsmażam.
Krok 4 - MIĘSO MIELONE W UJĘCIU KUCHNI MEKSYKAŃSKIEJ foto
Potrawę doprawiam solą, a następnie dodaję ugotowany ryż.
Krok 5 - MIĘSO MIELONE W UJĘCIU KUCHNI MEKSYKAŃSKIEJ foto
Wszystko dokładnie mieszam, dodaję pozostały czosnek i podsmażam jeszcze przez kilka minut.
Krok 6 - MIĘSO MIELONE W UJĘCIU KUCHNI MEKSYKAŃSKIEJ foto
Na koniec doprawiam potrawę pieprzem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat