Składniki
kostka
kg
g
gramów
dużej łyż.
gniazda
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
Lista składników
-
karczek
1 kg -
cebula
1 szt. -
czosnek
4 ząbki -
bulion
200-300 ml -
Przyprawa do karkówki klasyczna Prymat
4 łyżki -
sos barbecue
100 ml -
sól
Buraki z miodem i tymiankiem
-
buraki
4 szt. (małe) -
czosnek
2-3 ząbki (plastry) -
miód
3-4 łyżki -
sok z cytryny
1 szt. -
oliwa
-
sól
-
Pieprz czarny mielony Prymat
-
Tymianek suszony Prymat
Przepis i sposób przygotowania Pulled pork z pieczonym burakiem
Jeśli to konieczne dodaj wody, żeby mięso pozostało soczyste.
Wyciągnij upieczone mięso na talerz i poszarp na drobne kawałki. Polej mięso sosem powstałym podczas pieczenia i wymieszaj.
Umyj i obierz buraki - gotuj je przez 10-15 minut. Przygotuj marynatę z oleju, miodu, soku cytrynowego, tymianku i czosnku oraz świeżo mielonego pieprzu. Dodaj sól.
Pokrój buraki na plastry, ułóż na naczyniu do zapiekania, zamarynuj i piecz przez 20 minut w temperaturze 150 stopni.
Pulled pork podawaj z kluskami ziemniaczanymi i burakami w miodzie.
Komentarze (0)