Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mięsny sosik do spaghetti

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mielone klopsy 4 szt
cebula 1 szt
pieczarki 7 szt
groszek zielony 1 puszka
czosnek 2 ząbki
olej 1 łyżka
oregano 2 łyżeczki
pomidory krojone 1 karton
cukier 1 łyżeczka
Pieprz biały mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Mięsny sosik do spaghetti

Do potrawy potrzebujemy ok 4 gotowe mielone mogą być z poprzedniego dnia. Kruszumy je lub kroimy w kosteczkę. Na oleju podsmażamy posiekany czosnek , dodajemy posiekaną cebulę chwilę podsmażamy. Dodajemy pokrojone pieczarki i jeszcze chwilę smażymy. Dodajemy pokruszone mielone- mieszamy. doprawiamy oregano i pieprzem. Zalewamy całość pomidorami z kartonika. Mieszamy i zagotowujemy. Dodajemy odcedzony groszek. Zagotowujemy. doprawiamy sola ,pieprzem oregano i cukrem. Podajemy z makaronem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Megg 06.06.2013 21:41
pyszny sosik
idealme 06.06.2013 20:39
bardzo apetyczne !! ;)
marcia7 06.06.2013 19:49
doskonały sosik
SmacznaPyza 06.06.2013 19:06
podałabym z krótkim makaronem bo ze spaghetti wszystko będzie spadać
antka91 06.06.2013 18:31
szybko i smacznie:D
Monika10 06.06.2013 18:28
lubie takie sosy
iwa643 06.06.2013 18:26
Szybko i ekonomicznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak