Mielony z kalafiora

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kalafior

    1
  • ser żółty

    100 gram
  • jajko

    1
  • sól, pieprz

    do smaku
  • natka pietruszki

  • bułka tarta

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kalafior ugotować w osolonej wodzie,następnie rozgnieść i zostawić do ostygnięcia. Do zimnego kalafiora utrzeć 100 gram żółtego sera,wbić jajko i przyprawić do smaku. Na koniec do kalafiorowej masy posiekać natkę pietruszki.
Formować kotlety,obtoczyć w bułce tartej i smażyć na oleju.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
magical66 26.09.2010 11:02
super kotlecik
kotlet 25.09.2010 16:04
polecam każdemu
buksiak12 18.09.2010 14:19
bardzo lubię takie kotlety
noculos 01.08.2010 18:35
fajny ten mielony

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat