Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielone szaszłyki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 500 gram
cebula 1 sztuka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1 szczypta
Pieprz biały mielony Prymat 1 szczypta
wino czerwone wytrawne 1 litr
jajko 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Mielone szaszłyki

Mięso przekładamy do miski dodajemy , obraną i startą na tartce cebulę, jajka i doprawiamy do smaku. Wyrabiamy masę mięsną. Mięso formujemy w podłużne wałeczki i nadziewamy na na patyki do szaszłyków. marynujemy w winie następnie zawijamy w folię aluminiowa i grilujemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak