Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielone po rosołowe

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

udko z kurczaka ugotowane 1 sztuka
marchewka ugotowana 1 sztuka
jajko 1 sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat 1/3 szklanki
przyprawa kucharek 1 szczypta do smaku
natka pietruszki 3 łyżki
olej do smażenia 1/4 szklanki
wołowina gotowana 20 dag
żółty ser starty 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Mielone po rosołowe

Oddzielić mięso od kości. Obrać ze skórek i chrząstek. Zmielić . Dodać jajko, natkę , utarty ser , 3 płaskie łyżki bułki tartej .Wymieszać. Doprawić rozkruszoną kostką Oxo ( lub przyprawami których normalnie używa się do mielonych ) do smaku. Uformować 4 kotlety . Obtoczyć w bułce tartej. Smażyć na rumiano na rozgrzanym oleju .
Podawać z ziemniakami ( ja robię puree ) i surówką z buraczków .
Dodatek pikantnego sera żółtego powoduje , że kotlety z delikatnego gotowanego mięsa nabierają smaku .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ao_12 27.11.2013 18:35
fajny pomysł na uporanie się z mięsem które zostaje po ugotowaniu rosołu :)
monia2005 27.11.2013 12:47
świetny pomysł
6zer
6zer 27.11.2013 10:22
swietny pomysł
bhb8 26.11.2013 22:29
Dobry pomysł :)
Noruas 26.11.2013 20:34
Cwany pomysł :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak