Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielone pikantne kuleczki

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 400 g
kasza manna 1 łyżka
jarzynak 1 łyżeczka
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżeczka
czosnek 1 ząbek
Bułka tarta klasyczna Prymat 3/4 szklanki
mąka pszenna 1/2 szklanki
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
Papryka ostra mielona Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Mielone pikantne kuleczki

Kroki postępowania

1
Pierś z kurczaka myjemy a następnie mielimy,
Krok 1 - Mielone pikantne kuleczki foto
2
Przekładamy mięso do miseczki i dodajemy przyprawy wraz z przeciśniętym czosnkiem i kaszą
Krok 2 - Mielone pikantne kuleczki foto
3
wyrabiamy na jednolitą masę. i
Krok 3 - Mielone pikantne kuleczki foto
4
Na talerzu mieszamy bułkę tartą oraz mąkę, małe kuleczki drobiowe obtaczamy w panierce.
Krok 4 - Mielone pikantne kuleczki foto
5
Kuleczki wrzucamy na gotującą się wodę i gotujemy przez około 7 minut od wypłynięcia,
Krok 5 - Mielone pikantne kuleczki foto
6
Pikantne kuleczki podajemy z sałatami
Krok 6 - Mielone pikantne kuleczki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 20.12.2013 21:27
super są takie mięsne kuleczki
kala9287 04.02.2013 18:26
pycha
mysza75 31.01.2013 14:50
Smakowicie podane :-)
Anna169Hosz 30.01.2013 12:25
Apetyczne.
babajaga1969 30.01.2013 12:18
pyszne i dietetyczne :)
Amellia 30.01.2013 10:42
pycha
Amellia 30.01.2013 10:42
pycha
-Natka- 30.01.2013 10:41
Uwielbiam takie kotleciki na jeden gryz. :)
oilliwka 30.01.2013 09:17
Ładnie się "trzymają" w wodzie. Nie rozpadają się. Wyglądają smacznie. Muszę spróbować.
Alex_M 30.01.2013 09:12
super :)
Kasnaj 30.01.2013 08:38
Mniam
rafał4 30.01.2013 08:15
bardzo ładne
PIOTR11 30.01.2013 08:12
apetycznie wyglądają

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak