Przepis i sposób przygotowania na: Mielona pieczeń z indyka
Kroki postępowania
Naczynie żaroodporne spryskać olejem i obsypać bułką tartą. Przełożyć masę mięsną, wyrównać powierzchnię, spryskać olejem i posypać bułką tartą.
filet z indyka | 1 kilogram |
por | 1/4 sztuka |
cebula | 1 sztuka |
olej rzepakowy | 2 łyżka |
czosnek | 4 ząbek |
jajko | 1 sztuka |
Bułka tarta klasyczna Prymat | 1 łyżka |
mleko | 1/4 szklanka |
Gałka muszkatołowa mielona Prymat |
majeranek | 1 łyżeczka |
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat | 3/4 łyżeczka |
Pieprz czarny Prymat w młynku | 1/2 łyżeczka |
czosnek | 2 ząbek |
olej rzepakowy | 4 łyżka |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: