Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Melonowa pasta kanapkowa z rzodkiewką

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

melon 1 sztuka
twaróg biały chudy 1 kostka
rzodkiewka 6-7 sztuk
smietana 18% 3 łyżki
majonez tradycyjny 2 łyżki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
cukier szczypta
bazylia świeża do dekoracji

Porada

pastę przechowujemy w lodówce.

Przepis i sposób przygotowania na: Melonowa pasta kanapkowa z rzodkiewką

1.Melona obieramy ze skórki i wydrążamy łyżeczką pestki. Następnie miąższ kroimy w bardzo drobną kostkę ewentualnie ścieramy na tarce o większych oczkach. Rzodkiewke myjemy, osuszamy i ścieramy na tarce o większych oczkach. 2. Składniki ze soba łaczymy , dodajemy śmietanę a także majonez. Całość mieszamy i doprawiamy do smaku szczyptą cukru, soli i pieprzu. Dekorujemy świeżą bazylią. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak