Meksykańskie skrzydełka

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • skrzydełka kurczaka

    12-16 szt.
  • kukurydza w puszce

    2 szt.
  • pomidory w puszce

    2 puszki
  • płynny miód

    4 łyżki
  • olej

    4 łyżki
  • sól,pieprz,mielona papryka

    do smaku
  • cebula

    4 szt
  • papryka czerwona

    po 4 strąki
  • papryka zielona

    po 4 strąki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Skrzydełka oprósz solą, pieprzem i papryką. Posmaruj miodem, odstaw w chłodne miejsce na 30 min. Rozgrzej 2 łyżki oleju obsmaż skrzydełja z obydwu stron na złty kolor. Paprykę pokruj na niewielkie kawałki, cebulę na krążki. Na pozostałym oleju usmaż paprykę, dodaj cebulę ,osączoną kukurydzę i pomidory w puszce. Duś przez 10 min. Na koniec dodaj skrzydełka i jeszcze chwilę razem podgrzewaj. Najlepszy dodatek to tacos (chipsy meksykańskie). Można również podac z ryżem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Zoso 10.11.2010 22:48
Zazwyczaj jadam pikantne skrzydełka ale ten przepis ciekawy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat