Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Meksykańskie papryki

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

bulion 100 ml
fasola czerwona z puszki 100 g
pomidory krojone z puszki 1/2 puszki
suszone pomidory 5
sos sojowy 1 łyżeczka
boczek wędzony 100 g
mięso mielone wołowe ok 500 g
kumin 1 łyżeczka
chili 1 łyżeczka
ząbki czosnku 3
cebula
oliwa
papryka czerwona 4 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Meksykańskie papryki

Z papryk wyjmij pestki i srodki.Wstaw papryki do pieca na 30 min w 180 stopni aby się upiekły.W tym czasie na oliwie smaż cebulke.czosnke,chili,kumin ok 1 min.Potem dodaj mieśo mielone,boczek,sos sojowy,chwile smaż.Potem dodaj pomidory z zalewą i suszone pomidory i dus ok 20 min.Następnie dodaj odsączona fasolę i dos do 5min.Podlej buionem i chwilę duś aż sos zgęstnieję,przypraw do smaku jeżeli będzie potrzeba.Takim farszem napełnij papryki ,poej je oliwą i ponownie wstaw je na 10 min do pieca w 180 stopni .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak