Przepis i sposób przygotowania na: Meksykańska zupa jarzynowa
Kiedy warzywa zmiękną dodajemy fasolkę oraz kukurydzę. Jeśli zupa jest zbyt gęsta dolewamy wody, gotować ok. 10 minut. Doprawić solą do smaku. Zupę “przegryzać” chipsami tortilla.
cebula | 2 |
czosnek | 4 ząbki |
marchew | 2 |
ziemniaki | 3 |
pomidory w puszce | 400 g |
cukinia | 1 |
kapusta biała | 1/4 główki |
kukurydza | puszka |
fasolka czerwona | puszka |
Mielone chili | 3 łyżeczki |
Kminek mielony Prymat | 1/2 łyżeczki |
Kolendra cała Prymat | łyżeczka |
cząber | łyżeczka |
sól | do smaku |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: