Meksykańska zupa jarzynowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula

    2
  • czosnek

    4 ząbki
  • marchew

    2
  • ziemniaki

    3
  • pomidory w puszce

    400 g
  • cukinia

    1
  • kapusta biała

    1/4 główki
  • kukurydza

    puszka
  • fasolka czerwona

    puszka
  • Mielone chili

    3 łyżeczki
  • Kminek mielony Prymat

    1/2 łyżeczki
  • Kolendra cała Prymat

    łyżeczka
  • cząber

    łyżeczka
  • sól

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulę i czosnek posiekać w drobną kostkę, podsmażyć na rozgrzanych 2-3 łyżkach oleju, kiedy cebula się zeszkli dodać kminek oraz mieloną paprykę chili. Dodać pokrojone w kostkę ziemniaki, cukinię, talarki marchwi oraz poszatkowaną kapustę. Podsmażać ok. 2 minut i zalać ok. 2 litrami rosołu lub wody, dodać pomidory z puszki. Gotować pod przykryciem do zmięknięcia warzyw.
Kiedy warzywa zmiękną dodajemy fasolkę oraz kukurydzę. Jeśli zupa jest zbyt gęsta dolewamy wody, gotować ok. 10 minut. Doprawić solą do smaku. Zupę “przegryzać” chipsami tortilla.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Magda24 26.03.2013 11:44
potrawy meksykańskie są pysznie pikantne - ta by mi też smakowała :)
aisza1 26.03.2013 09:49
apetycznie wygląda
adam1f 26.03.2013 00:29
na pewno jest dobra
arbuzowo 25.03.2013 21:49
To może być całkiem ciekawa propozycja
Adamorek 25.03.2013 21:34
świetna i sycąca
Milena87 25.03.2013 20:20
taka meksykańska zupa musi być rewelacyjna, bo ostra :)
Rafał3 25.03.2013 19:52
Wspaniały smak i aromat MNIAM
Boska_Agatka 25.03.2013 19:49
Wyśmienite palce lizać

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat