Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
cebula
2 -
czosnek
4 ząbki -
marchew
2 -
ziemniaki
3 -
pomidory w puszce
400 g -
cukinia
1 -
kapusta biała
1/4 główki -
kukurydza
puszka -
fasolka czerwona
puszka -
Mielone chili
3 łyżeczki -
Kminek mielony Prymat
1/2 łyżeczki -
Kolendra cała Prymat
łyżeczka -
cząber
łyżeczka -
sól
do smaku
Sposób przygotowania
Kiedy warzywa zmiękną dodajemy fasolkę oraz kukurydzę. Jeśli zupa jest zbyt gęsta dolewamy wody, gotować ok. 10 minut. Doprawić solą do smaku. Zupę “przegryzać” chipsami tortilla.
Komentarze (8)
Nie masz konta? Zarejestruj się