Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Meksykańska zupa jarzynowa

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula 2
czosnek 4 ząbki
marchew 2
ziemniaki 3
pomidory w puszce 400 g
cukinia 1
kapusta biała 1/4 główki
kukurydza puszka
fasolka czerwona puszka
Mielone chili 3 łyżeczki
Kminek mielony Prymat 1/2 łyżeczki
Kolendra cała Prymat łyżeczka
cząber łyżeczka
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Meksykańska zupa jarzynowa

Cebulę i czosnek posiekać w drobną kostkę, podsmażyć na rozgrzanych 2-3 łyżkach oleju, kiedy cebula się zeszkli dodać kminek oraz mieloną paprykę chili. Dodać pokrojone w kostkę ziemniaki, cukinię, talarki marchwi oraz poszatkowaną kapustę. Podsmażać ok. 2 minut i zalać ok. 2 litrami rosołu lub wody, dodać pomidory z puszki. Gotować pod przykryciem do zmięknięcia warzyw.
Kiedy warzywa zmiękną dodajemy fasolkę oraz kukurydzę. Jeśli zupa jest zbyt gęsta dolewamy wody, gotować ok. 10 minut. Doprawić solą do smaku. Zupę “przegryzać” chipsami tortilla.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magda24 26.03.2013 11:44
potrawy meksykańskie są pysznie pikantne - ta by mi też smakowała :)
aisza1 26.03.2013 09:49
apetycznie wygląda
adam1f 26.03.2013 00:29
na pewno jest dobra
arbuzowo 25.03.2013 21:49
To może być całkiem ciekawa propozycja
Adamorek 25.03.2013 21:34
świetna i sycąca
Milena87 25.03.2013 20:20
taka meksykańska zupa musi być rewelacyjna, bo ostra :)
Rafał3 25.03.2013 19:52
Wspaniały smak i aromat MNIAM
Boska_Agatka 25.03.2013 19:49
Wyśmienite palce lizać

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak