Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

meksykańska potrawka

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 500 g
cebula biała 2 szt
kukurydza w puszce 1 szt
Papryka słodka mielona Prymat
sól
pomidory krojone z puszki 2 szt
Kucharek przyprawa uniwersalna
czosnek 1 ząbek
fasola 1 puszka
wino czerwone 1 kieliszek

Przepis i sposób przygotowania na: meksykańska potrawka

Cebulę kroimy w kostkę i szklimy. Dodajemy mięso mielone które doprawiamy wszystkimi przyprawami do smaku oraz podlewamy czerwonym winem. Gdy wino się zredukuje dodajemy pomidory z puszki, kukurydzę oraz przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku. Podajemy na ciepło samo lub z grzankami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Norgiusz 17.10.2012 16:37
fajne danie
Dorian 30.09.2012 18:38
pycha
kate.500 30.09.2012 18:30
apetycznie wyglada
Janek 06.09.2012 21:10
mmm swietne
adelajda 20.08.2012 08:31
muszę wypróbować ! super !
Aneta41 16.08.2012 20:46
lubię takie dania, fajne
pierniczkowo 15.08.2012 12:18
ciekawy przepis:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak