Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mchali z buraków

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraki ćwikłowe 600 g (niedużuch)
orzechy włoskie 50 g
ząbki czosnku 4
natka pietruszki 3 łyżki
ocet winny 2 łyżki
olej słonecznikowy 3 łyżki
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Mchali z buraków

Buraki wyszorowałem , upiekłem w piekarniku. Opłukałem zimną wodą , obrałem , starłem na tarce o dużych oczkach. Posiekałem orzechy , wymieszałem z burakami , natką , przeciśniętym przez praskę czosnkiem , octem i olejem. Doprawiłem solą i pieprzem. Schłodziłem w lodówce przed podaniem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jolanta40 30.12.2014 20:15
bardzo ciekawy przepis :)
Agnieszka-87-25 10.11.2014 12:54
pyszności mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak