Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Maślaki we własnym sosie

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

maślaki 1 kg
cebula 1 szt
natka pietruszki 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Maślaki we własnym sosie

Maślaki dokładnie oczyścić, opłukać i pokroić na mniejsze kawałki. Włożyć do garnka,bez dodawania wody i dusić bez przykrywania garnka, żeby odparowała woda. Jeżeli jest za dużo wody, można jeszcze przed zagotowaniem odlać. Posmażyć na tłuszczu większą cebulę drobno pokrojoną. Dodać do duszonych grzybów podsmażoną cebulę, kostkę rosołową, kucharek lub ziarenka smaku, pieprz, sól, listek laurowy i garść pokrojonej natki pietruszki. Dusić około 30 minut od czasu do czasu mieszając. Podawać z ziemniakami lub pieczywem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 24.11.2013 18:11
bardzo pyszne :-)
m1monika 15.11.2013 08:46
mi smakują :-)
Skoter 18.09.2013 15:36
smaczne jedzonko
matesko 28.08.2012 11:13
pyszne
okrysia 27.08.2012 16:05
Smaczne to!
okrysia 27.08.2012 16:05
Smaczne to!
Kuchareczka2 26.08.2012 09:25
smaczne
adelajda 26.08.2012 09:22
smakowicie wygląda !
Rafał10 25.08.2012 19:31
bardzo lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak