Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marynowany kurczak na szpinaku

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 2 szt
szpinak 20 dag
marynata
bazylia 2 łyzki
czosnek 2 ząbki
cytryna 1 szt
oliwa 4 łyzki
pomarańcza kandyzowana

Przepis i sposób przygotowania na: Marynowany kurczak na szpinaku

Robimy marynatę. Do oliwy dodajemy sok z cytryny ,bazylię świeżą lub suszona ,pieprz do smaku ,sól, wyciśnięty czosnek mieszamy. Pierś z kurczaka myjemy kroimy na plastry i zanurzamy w marynacie. Rozsmarowujemy marynatę na mięsie i odstawiamy do lodówki na ok 2 godziny .
Następnie smażymy kurczaka na patelni grillowej . Na talerzach układamy umyte liście szpinaku. Do oliwy dodajemy kandyzowaną skórę pomarańcza sól i pieprz ,polewamy szpinak. Układamy upieczone mięso.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 11.12.2012 21:28
Świetne jedzenie.
Poison1988 30.11.2012 15:17
świetnie wygląda i fajne połączenie smaczków :) muszę przetestować :)
wyattearp 30.11.2012 10:51
FAJNY PRZEPIS
iwa643 30.11.2012 10:51
Polecam na obaid

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak