marynowany bakłażan

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bakłażan

    1 kg
  • czosnek

    1,2 główki
  • sól

    1,5 łyz
  • ocet

    1 szkl
  • olej

    1 szkl
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

bakłażan ymyć oikroić na plastry wzdłuż, a potem w paski, użłożyć w misce, posypać 1 łyz soli i zostawic na noc. Odlac powstały sok. Ząbki czosnku pokroić w plastry pokroić na połowy. Zagotować ocet z solą włożyć bakłażan i gotowac ok 15 min. wyjąc łyżką cedzakowa. Układać bakłażany w słoikach posypać natką i czosnkiem, zalac lekko podgrzanym olejem. Zamknąc i przechwoywać w chłodnym miejscu

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gosia561 19.07.2011 12:06
lubię bakłażany

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat