Marynowane podgrzybki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • podgrzybki

    1/2 kg
  • ocet 10 %

    1/2 szklanki
  • cebula

    2 sztuki
  • woda

    2 szklanki
  • Gorczyca biała cała Prymat

    10 ziarenek
  • Liść laurowy suszony Prymat

    2 sztuki
  • ziele angielskie

    3 sztuki
  • sól

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Grzyby należy oczyścić i pokroić na mniejsze części. Do wrzącej wody wlewamy ocet, dorzucamy pokrojoną w piórka cebulę, gorczycę oraz listki laurowe i ziele angielskie oraz sól. Wrzucamy grzyby i gotujemy przez około 10-15 minut. Po upływie tego czasu wyławiamy grzyby, cebulę, listki i ziele i układamy w słoiczkach.Zalewamy gorącą zalewą, zakręcamy słoiki i odwracamy do góry dnem. Nie trzeba już pasteryzować.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Romanowka 30.12.2013 22:06
Marynowane grzybki, pychotki, jutro się przydadzą!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat